بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحیِمِ

رشد انبیاء و رُسُل با تاسّی از امام حسین ع

رفتار حسینیِ حضرت ابراهیم ع درون نار

کل زندگی انبیاء ع بر مدار امام حسین علیه السلام میچرخه. این رو عرض می کنیم به این معنا که این پر رنگ باشه. بزرگترین رشدها در زندگی انبیاء و رسل ع بواسطه تأسی به ماجرای امام حسین علیه السلام اتفاق افتاده. چرا برای ابراهیم علیه السلام اینگونه رقم خورد که در آتش انداخته بشه؟ این ماجرا به تأسی از ماجرای امام حسین علیه السلام است. او وارد النار شد الناری که بسیار ضعیف تر از ناری است که امام حسین علیه السلام در اون قرار گرفته. اینجا وارد شد تا رفتار حسینی داشته باشه. ابراهیم علیه السلام درون نار هست، درون نار قرار گرفت، رفتار حسینی داره.

« بُورِكَ‌ مَنْ فِي النَّار»، روضه قرانی خدای متعال از ماجرای امام حسین ع برای موسی ع میباشد

امام حسین علیه السلام درون نار هست، کیه؟ بُورِكَ‌ مَنْ فِي النَّار[النمل27: 8] ، یک فردی بسیار مبارک. فردی بسیار مبارک؟ فردی بسیار مبارک کجاست؟ درون النار. موسی تو نار می بینی و نار هست. اومدی درون نار. اومدی نزدیک نار. بدون در این نار کسی است که بسیار مبارک است. ما در روایات داریم که انبیاء و رسل ع همه به سرزمین کربلا رفتند و همه با ماجرای امام حسین علیه السلام و شهادت امام حسین علیه السلام مواجه شدند و به نوعی براشون روضه خوانی شد، این آیه روضه قرانی خدای متعال از ماجرای امام حسین علیه السلام برای موسی ع است. ای موسی بُورِكَ‌ مَنْ فِي النَّار[النمل27: 8] . اونی که در این آتش است بسیار مبارکه. اینه ماجرای امام حسین ع. ببینید موسی ع براش فقط روضه امام حسین علیه السلام گفته نشد، با صحنه دنیایی ماجرای امام حسین علیه السلام مواجه شد. این رو دید. این ماجرا را دید. بسوی این ماجرا رفت. خدای متعال این ماجرا را، ماجرای دنیایی اش رو برایش روشن کرد. او این ماجرای دنیایی، این ماجرای روی کف زمین از ماجرای امام حسین علیه السلام رو دید. خداوند متعال او را بالاتر برد. درون النار اومد خدای متعال او رو بالاتر برد، فَاخْلَعْ نَعْلَيْك‌[طه20: 12] ، بکَن، از خودت اینها رو بکَن، من تو رو می خوام بیارم به وادی مقدس طوی، به ارتفاع کربلا. اول با کدوم صحنه از کربلا مواجه شد؟ النار. وقتی به این النار رسید با چه شیئی از این النار مواجه شد؟ با کسی که درون نار هست. مَن فی النار [النمل27: 8] . و خدای متعال آن کسی که در اون نار است رو چگونه توصیف کرد؟ بسیار مبارک. کسی که اونجاست بسیار مبارکه. و کسانی که حول و حوش این نار هستند، آنها هم مبارک هستند. یه افرادی رو هم حول و حوش این نار دید، اون ها هم مبارک هستند. این قسمت از آیه رو شما روضه خدای متعال از ماجرای امام حسین علیه السلام برای موسی ع ببینید.

رفتار حسینیِ موسی ع و ابراهیم ع در فضای النار

انبیاء و رسل ع با ماجرای امام حسین علیه السلام بسیار آشنا شدند. از این ماجرا و به تأسی از این ماجرا رشد کردند. عظیم ترین اتفاقات در زندگی انبیاء و رسل ع به تأسی از ماجرای امام حسین علیه السلام افتاد. وقتی ابراهیم علیه السلام رو مقرر میشه که او را به آتش بیاندازند این چه صحنه ای هست؟ صحنه عملی تأسی ابراهیم علیه السلام به امام حسین علیه السلام هست. حالا شما این فضای درون النار رو ترسیم کنید و امام حسینی که درون اون النار هست و رفتار امام حسین علیه السلام رو درون این النار ببینید. اینجاست که خدای متعال می‌فرماید که این فرد بسیار مبارک است. ما همین عنوان رو برای امام حسین علیه السلام داشته باشیم. امام حسین در صحنه عاشورا کی هست؟ فردی بسیار مبارک. شما به آتش نگاه می کنی چه کسی رو ببین؟ کسی توی این فضای آتش هست چگونه ببینید؟ او را چی ببینید؟ بسیار مبارک. قدم بر میداری به سمت کربلا متوجه ایام عاشورا میشید چی ببین؟ بُورِكَ‌ مَنْ فِي النَّار وَ مَنْ حَوْلَها وَ سُبْحانَ اللَّهِ رَبِّ الْعالَمينَ [النمل27: 8] . مبارک ترین انسان، فردی که بسیار مبارک است در درون این آتش است. درون آتش قرار گرفته ضایع نشد، شکست نخورد، بلکه بسیار مبارک شد، بسیار سرافراز شد. ابراهیم علیه السلام درون آتش افتاد، شکست نخورد بلکه سرافراز شد. چرا؟ به تأسی از ماجرای امام حسین علیه السلام. اونجا رو نگاه کرد و یاد گرفت. صحنه عملی بود برای ابراهیم علیه السلام. ابراهیم علیه السلام با ماجرای امام حسین آشنا شده بود، حالش خوب نبود. حال ابراهیم علیه السلام سقیم شده. ابراهیم ع به هم ریخته. چرا؟ با توجه به ماجرای امام حسین علیه السلام. اینجاست که بعد از اون با اون بحث بت شکنی برای ابراهیم علیه السلام هست و با اون ماجرای نار مواجه میشه و براش جحیمی درست می کنند و او را به درون این آتش می‌اندازند. ماجرای حسینی برای او اتفاق می‌افتد، برای او رقم میخوره. اینجا رو ببینید امام حسین علیه السلام وقتی تو اون آتش هست چه رفتاری دارند؟ به تأسی از اون ابراهیم علیه السلام چه رفتاری داره؟ همه کسانی که به این فضا کشیده شدند و رفتار صحیح انجام دادند مبارک هستند، بسیار مبارک هستند، مبارک شده هستند. چرا؟ چون به بقعه مبارکه وصل می شوند. چرا؟ چون به شجره مبارکه وصل می شوند. انسان های مبارک ذیل بقعه مبارک، متصل به شجره مبارک، خیلی جالبه.